Nu er Clinton officielt Demokraternes præsidentkandidat

Amerikanerne kan nu se frem til mere end tre måneders valgkamp mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

Hillary Clinton ved Demokraternes konvent, hvor hun officielt har accepteret nomineringen som præsidentkandidat. (Foto: JIM YOUNG © Scanpix)

Demokraternes partikonvent i den amerikanske by Philadelphia nåede torsdag aften lokal tid sit højdepunkt, da Hillary Clinton indtog scenen og som ventet gjorde det klart, at hun er parat til at tage kampen op med den republikanske modkandidat, Donald Trump.

- Det er med ydmyghed, beslutsomhed og grænseløs tro på USA's potentiale, at jeg accepterer jeres nominering af mig som USA's præsident, siger Hillary Clinton.

Hun blev tirsdag formelt valgt som partiets udkårne, og med sin accept har hun sat det sidste punktum i den interne valgkamp, hvor hun kæmpede mod blandt andre senator Bernie Sanders.

I sin tale fremhæver Hillary Clinton, at hun vil være med til at samle amerikanerne. Det modsatte gælder for Donald Trump, mener hun.

- Han (Donald Trump, red.) vil adskille os fra resten af verden og fra hinanden, lyder det fra Hillary Clinton, der påpeger, at USA står ved en skillevej.

- Han vil have os til at frygte fremtiden og frygte hinanden. Det eneste vi bør frygte, er frygten selv, siger Hillary Clinton og citerer ekspræsident Franklin D. Roosevelt.

Kan blive første kvinde på posten

68-årige Hillary Clinton har mange års erfaring med politisk arbejde. Hun har været senator, USA's førstedame under tidligere præsident Bill Clinton og udenrigsminister fra 2009 til 2013 under landets nuværende præsident, Barack Obama.

Hun har mulighed for at blive USA's første kvindelige præsident, hvis hun vinder valget i november. Men allerede som officiel præsidentkandidat for et af USA's to største partier har hun skrevet historie. Ingen kvinde har stået i den position før.

- Lad os fortsætte, indtil alle kvinder i USA har de muligheder, de fortjener at have, siger Hillary Clinton til stor jubel i salen og "Hillary, Hillary, Hillary"-tilråb.

Torsdag er sidste dag på Demokraternes konvent. Tidligere har folk som Barack og Michelle Obama samt Bill Clinton været på talerstolen i Philadelphia.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk