Nu er otte drenge reddet ud af grotte: I dag gik det hurtigere end forventet

De sidste fem personer, som stadig er fanget i grotten, er alle ved godt helbred, lyder det.

To ambulancer forlader Tham Luang-grotten tidligere i dag. (Foto: Soe Zeya Tun © Scanpix)

I dag kunne redningsarbejderne ved Tham Luang-grotten i Thailand afslutte deres dag med endnu et lykkeligt resultat.

Det er nemlig lykkes at redde yderligere fire drenge ud af den grotte, hvor de har været fanget siden den 23. juni.

Det fortalte leder af redningsaktionen, Narongsak Osotanakom, på et pressemøde i eftermiddag dansk tid.

- Vi har reddet fire børn til i dag, sagde han.

Alle fire drenge er i god behold efter omstændighederne og alle blevet fragtet til det hospital, hvor også de drenge, der blev reddet i går, er indlagt. Han tilføjer, at dagens fire evakuerede er ved bedre helbred end de, som blev reddet i går.

Myndighederne ønsker dog stadig ikke, at identificere de otte, der er blevet reddet ud. Fem personer er stadig fanget i grotten.

Alt afhænger af omstændighederne

Efter gårsdagens redningsaktion har man arbejdet på at gøre processen, hvor to dykkere følger en dreng ud af grotten af gangen, endnu skarpere, lyder det på pressemødet.

Det har været så effektivt, at det er lykkedes at redde drengene ud på to timer mindre, end det tog i går. Dagens aktion blev udført af 100 redningsarbejdere, heriblandt 18 internationale dykkere, fortæller Narongsak Osotanakom.

Den er nu afsluttet, og dykkerne hviler sig. Det forventes, at evakueringen kan blive genoptaget om 20 timer - så lang tid tager det nemlig at få genopfyldt det udstyr, som dykkerne skal bruge.

Næste fase "afhænger af omstændighederne", lyder det på pressemødet, og det er derfor ikke muligt at give et præcist tidspunkt for, hvornår evakueringerne bliver genoptaget tirsdag.

Tre dage til

Man vil heller ikke bekræfte, at de resterende fem personer, der stadig sidder fanget i grotten, bliver reddet ud i morgen.

- For en sikkerheds skyld er det bedste antal fire, siger Narongsak Osotanakom, og tilføjer, at de alle er blevet tilset af en læge, og at de fortsat er ved godt helbred.

Den thailandske premierminister, Prayut Chan-o-Cha, besøgte grotten, kort efter dagens redningsoperation blev afsluttet. Han er nu taget direkte til det hospital, hvor drengene er indlagt, for at besøge dem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk