Nu også en canadier: Diplomater i Cuba er udsat for lydchikane

Amerikanske diplomater i Cuba lider af uforklarlige høretab. Nu er en diplomat fra Canada også ramt af "usædvanlige symptomer".

USA mistænker et angreb for at være skyld i høretab hos amerikanske diplomater. (Foto: ENRIQUE DE LA OSA © Scanpix)

Det er åbenbart ikke kun amerikanske diplomater, der har oplevet underlige symptomer, mens de har opholdt sig i Cuba.

Nu fortæller canadiske embedsmænd, at en canadisk diplomat i Havana også har haft "usædvanlige symptomer".

Det skriver CNN.

I går meddelte USA, at de mistænker en lydenhed for at være skyld i, at fem diplomater på den amerikanske ambassade i Havana i Cuba har fået alvorlige høretab. Nogle symptomer var så alvorlige, at de blev nødt til at afbryde deres ophold i landet og rejse tilbage til USA.

Mens de amerikanske embedsmænd har meddelt, at deres ansatte på ambassaden har lidt af flere forskellige fysiske symptomer siden slutningen af 2016, har de canadiske embedsmænd ikke sagt, hvornår deres ansatte i Cuba blev syg.

I en meddelelse fortæller en talskvinde for regeringsorganet Global Affairs Canada, at de er "bevidste om usædvanlige symptomer, der påvirker de canadiske og amerikanske diplomater og deres familier i Havana".

USA mistænker angreb

Den amerikanske ambassade åbnede igen i 2015. De uforklarlige høretab skulle være opstået i efteråret 2016.

Efter måneders efterforskning kunne amerikanske embedsmænd så konkludere, at diplomaterne har været udsat for en avanceret enhed, som har udsendt en lyd, det menneskelige øre ikke kan registrere.

Sagen har resulteret i, at USA har udvist to cubanske diplomater. Samtidig undersøger USA også, hvorvidt et tredje land som for eksempel Rusland kan stå bag, uden at Cuba ved det.

De canadiske embedsmænd meddeler, at Canada og USA arbejder sammen med Cuba for at få klarlagt årsagen til de usædvanlige symptomer.

FBI er også i gang med at undersøge sagen.