Nu ophæver Thailand udgangsforbuddet

For at styrke turismen bliver udgangsforbuddet i Thailand ophævet med øjeblikkelig virkning, oplyser militæret

Godt nyt til thailandske turister. Myndighederne ophæver nu udgangsforbuddet. (Foto: Chaiwat Subprasom © Scanpix)

Nattelivet kan vende tilbage til de thailandske gader fredag, efter at Thailands militær har ophævet udgangsforbuddet i landet. Det sker blandt andet for at sætte gang i turismen igen.

- Som situationen er blevet bedre, og der ikke har været episoder, som kan føre til vold, og for at forbedre turismen, vil udgangsforbuddet blive ophævet i alle resterende provinser (hvor der stadig var udgangsforbud, red.), siger militærjuntaen i en tv-tale.

Derudover lover militæret, at der vil blive indsat en overgangsregering i august eller senest i september.

47 provinser har haft udgangsforbud

Hidtil har det været forbudt for både lokale og turister at bevæge sig rundt i ly af natten mellem midnat og klokken fire om morgenen i bestemte regioner.

I alt 47 provinser har været påvirket af udgangsforbuddet. Løbende er forbuddet dog blevet droppet flere steder. Blandt andet i provinser med store rejsemål som eksempelvis Pattaya, Phuket og Samui.

Den thailandske hær overtog i sidste måned kontrollen med landet efter flere måneder med politisk uro. Militærjuntaen indførte samtidig undtagelsestilstand samt udgangsforbuddet om natten.

Turister har droppet Thailand

Turisterne har under opstanden vendt ryggen til den ellers populære feriedestination, og i maj faldt antallet af udenlandske turister i Thailand med knap 11 procent i forhold til den samme periode sidste år ifølge avisen Bangkok Post.

Set over de seneste fem måneder har knap seks procent færre turister besøgt Thailand i forhold til samme periode sidste år.

De thailandske myndigheder tror på, at turisterne vil vende tilbage til Thailand i takt med, at stadig flere af militærjuntaens restriktioner bliver ophævet.

Nu kan befolkningen se VM udenfor

Udgangsforbuddets ophævelse betyder blandt andet, at thailænderne får lov til at se VM i fodbold på barer og restauranter uden at frygte for at blive anholdt.

Torsdag gjorde de thailandske myndigheder det samtidig muligt for alle indbyggerne i landet at se hele VM-turneringen gratis på deres private fjernsyn.

Flere end 26 millioner turister besøgte Thailand i 2013.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter