Nu sidder kinesisk isbryder i Antarktis fast i isen

Efter at have reddet 52 passagerer ved Sydpolen er en kinesisk isbryder selv blevet fanget i isen.

Den kinesiske isbryder Xue Long, der i går var med til at redde 52 passagerer fra et russisk forskningsskib, sidder nu selv fast i isen. (© Scanpix)

En kinesisk isbryder, der undsatte 52 passager om bord på et russisk skib ved Sydpolen, er tilsyneladende selv blevet fanget i ismasserne, oplyser de australske myndigheder.

Isbryderen Xue Long har ikke bevæget sig i de dage, mens den forsøgte at evakuere passagererne på det russiske skib, der deltog i en videnskabelig rejse.

Ifølge Australiens marinekontrol modtog man klokken 13 fredag lokal tid besked fra Xue Long om, at det har problemer vedrørende dets evne til at bevæge sig gennem den kraftige is i området.

Venter på om isbryder får hjælp

Det russiske skib Akademik Sjokalskij har siden juledag siddet fast i isen 100 nautiske mil øst for den franske flådestation Dumont dUrville.

Torsdag lykkedes det en helikopter fra Xue Long at lande ved siden af skibet og evakuere 52 videnskabsfolk, turister og journalister og føre dem til et australsk skib i området.

Det skib skulle være returneret til en en australsk flådebase, men det står foreløbig stille og venter på, om den kinesiske isbryder får brug for hjælp.

Ifølge de maritime myndigheder i Australien vil Xue Long forsøge at vriste sig fri, når tidevandet vender lørdag.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter