Nu skal det være slut med selvmord fra Golden Gate

Mere end 1.400 mennesker har begået selvmord fra Golden Gate Bridge i San Francisco, og nu bliver det gjort noget ved det.

Golden Gate Bridge er en af de smukkeste og mest genkendelige broer i verden. Men den er også et populært sted for selvmordere.

Siden åbningen i 1937 har godt 1.400 mennesker taget deres eget liv ved at hoppe ud fra den ikoniske Golden Gate Bridge, der krydser San Francisco Bay.

Det svarer til en springer hver 20. dag, og sidste år satte broen en kedelig rekord med 46 selvmord.

I lyset af disse tal har myndighederne godkendt et projekt til 76 millioner dollars, der skal forhindre flere tragiske hændelser på den store turistattraktion. Det skriver Associated Press.

Stålnet spændes ud under broen

Sikkerhedssystemet består af et stålnet, der skal spændes ud under broen, og regningen bliver dels betalt af den amerikanske regering, staten California og af indtægter genereret af betaling for at krydse broen.

- Det tragiske ved i dag er, at vi ikke kan gå tilbage i tiden og redde de mennesker, der har hoppet af broen. Men det gode er, at vi i dag har stemt i deres minde, siger Janet Reilly, der er en del af den bestyrelse, der har godkendt projektet.

Også Dan Banks, hvis søn begik selvmord ved at hoppe af Golden Gate Bridge i 2008, er glad for afgørelsen.

- Mange mennesker har gjort så meget utroligt arbejde for at få det her til at ske, sagde han til nyhedsbureauet AP.

Lang proces

En løsning af selvmordproblemet har været diskuteret i årevis og der kommer til at gå fire år endnu, før nettet er færdigbygget.

Springere fra Golden Gate dør som regel af indre skader, mens enkelte drukner i bugten.

Det er betalingen for projektet, der har trukket det i langdrag, men det er altså nu faldet på plads.

Stålnettet skal spænde gode seks meter på hver side af broen og vil ikke gøre skade på dens ikoniske udseende.

Facebook
Twitter