Ny demokratisk kandidat melder sig ind i kampen for at slå Trump

45-årige Tim Ryan bliver den 17. demokratiske præsidentkandidat. Han vil appellere til arbejderklassen.

Tim Ryan under en konference i Louisiana sidste år. Han har torsdag tilsluttet sig det store felt af demokratiske præsidentkandidater. (Foto: REUTERS/Jonathan Bachman © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Det amerikanske kongresmedlem Tim Ryan har torsdag meldt sig ind i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i 2020.

Han tilslutter sig dermed et allerede bredt felt af demokratiske kandidater.

  • Joe Biden. Den tidligere vicepræsident har ført alle foreløbige meningsmålinger - også inden hans kandidatur blev officielt. Den 77-årige Biden er dog også mødt med kritik for at være repræsentant for det "gamle parti" i en tid, hvor der efterlyses nye kræfter, og gamle sager om upassende adfærd over for kvinder og hans rolle i Clarence Thomas-høringerne tilbage i begyndelsen af 90'erne har fyldt i den første del af hans kampagne. (Foto: Ethan Miller © Scanpix)
  • Bernie Sanders. 78-årige Sanders er senator fra delstaten Vermont og kalder sig selv demokratisk socialist. Han tabte i 2016 til Hillary Clinton, men mener at mange af hans ideer fra dengang har vundet støtte og vil derfor bygge videre på samme fundament: Sundhedsforsikring til alle, gratis offentlige uddannelser og en mindsteløn på omkring 100 kroner i timen. (Foto: SPENCER PLATT © Scanpix)
  • Tulsi Gabbard. Blev valgt ind i Repræsentanternes Hus i 2012 for Hawaii. Har gjort tjeneste i Irak og været imod USA's militære interventioner. Til mærkesager hører en reform af kriminallovgivningen, klimaindsats og sundhedsreform. (Foto: Scott Audette)
1 / 3

I alt 17 personer har officielt meddelt, at de ønsker at være Demokraternes bud på den næste præsident i USA. Blandt politikerne i det mangfoldige felt er både en homoseksuel og en latinamerikansk kandidat.

45-årige Tim Ryan håber, at han kan appellere til nogle af de vælgere, der i 2016 satte deres kryds ved den nuværende præsident, Donald Trump.

- Jeg ved, hvordan man bliver valgt i de distrikter, hvor arbejderklassen bor, siger Ryan i tv-programmet "The View" på ABC.

Det var i høj grad arbejderklassen, der i 2016 flygtede fra Demokraterne.

- Trump har været fuld af løfter, men han har ikke leveret noget som helst, siger demokraten fra den amerikanske delstat Ohio.

Forsøgte at blokere formandsposten

Tim Ryan blev et kendt navn i USA, da han i 2016 forsøgte at fravriste Nancy Pelosi stillingen som Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus.

Han mente, at det var tid til, at partiet fik nyt lederskab.

Det lykkedes dog ikke for ham at overtage posten fra i dag 79-årige Pelosi.

Tim Ryan får det efter alt at dømme svært mod nogle af de kandidater, der allerede har meldt sig på banen.

Blandt dem er senatoren Bernie Sanders, der også i 2016 var kandidat, senatoren Kamala Harris fra Californien og det fremadstormende tidligere kongresmedlem Beto O'Rourke fra Texas.

Også tidligere vicepræsident Joe Biden ventes af mange at stille op.

/ritzau/Reuters

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter