Ny halalsøgemaskine til muslimer

Muslimer kan nu surfe på internettet uden at være bange for at klikke sig ind på pornosider eller på sider om grise. Det sørger en ny søgemaskine for.

Når man indtaster et søgeord på ImHalal.com, får man kun resultater at se, som er 'halal' - det muslimske ord for tilladt. (© Screenshot af imhalal.com)

Muslimer, som vil surfe på internettet uden at løbe ind i upassende hjemmesider, kan nu få hjælp fra en ny halalsøgemaskine.

Maskinen er udviklet af det hollandske firma AZS Mediagroep, og bestemmer for hver hjemmeside, om indholdet er 'halal' eller 'haram'.

Når man indtaster et søgeord på ImHalal.com, får man kun resultater at se, som er 'halal' - det muslimske ord for tilladt.

Når man indtaster et søgeord, som kan give 'syndige' resultater, viser computeren en advarsel. Og her er tre faser af 'haram', eller forbudt, mulige.

'Gay' giver højeste advarsel

Ord som 'luder', 'gay' og 'lesbisk' får advarslen op i højeste gear på et nievau 3. 'Sex' leverer et niveau 2, og med 'øl' eller 'gris' får man en niveau 1-advarsel.

Maskinens opfindere håber, at ImHalal bliver hele verdens mulismers foretrukne søgemaskine. 100 millioner muslimer verden over er online.