Ny måling: Trump er historisk upopulær i befolkningen

I 70 år er ingen præsident blevet vurderet så ringe som Donald Trump, der ganske snart har siddet i halvt år.

Blot 36 procent synes om Trump, mens 58 procent af respondenterne svarer, at de ikke er tilfredse med præsidenten, som tog over 20. januar i år. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

Donald Trump har historisk lav opbakning i den amerikanske befolkning efter et halvt år som præsident, viser en måling fra ABC News og Washington Post.

Blot 36 procent synes om Trump, mens 58 procent af respondenterne svarer, at de ikke er tilfredse med præsidenten, som tog over 20. januar i år.

Det er den laveste score for en præsident i 70 år, når man ser på de forskellige præsidenter seks måneder inde i deres embedsperioder, skriver de to amerikanske medier, som har talt med 1000 amerikanere.

Der er dog målinger, hvor præsidenter har scoret lavere end Trump længere henne i deres embedsperioder, viser tal fra den amerikanske valganalytiker Nate Silver.

Andre friske målinger om Trumps manglende popularitet ligger i samme ende af skalaen. I de seneste fem målinger, alle fra juli og fra blandt andet Gallup og Ipsos/Reuters, ligger utilfredsheden på enten 57 eller 58 procent.

Før Trump har ingen amerikansk præsident siden 1975 ligget under 40 procents opbakning. Den tvivlsomme ære tilfaldt Gerald Ford.

Omvendt er den mest populære præsident over de sidste 70 år Harry S. Truman, som efter et halvt år på posten havde støtte fra 82 procent af amerikanerne.

Truman blev præsident et halvt år før slutningen af Anden Verdenskrig.

Kun ni procent svarede dengang, at de ikke var glade for præsidenten.

Rusland påvirker populariteten

Målingen fra ABC News og Washington Post viser, at mange amerikanere mener, at Rusland påvirkede præsidentvalget. Og russerne fik hjælp fra personer på Trumps kampagnehold.

Desuden trækker det ned for præsidenten, at hans ældste søn mødtes med en russisk advokat for at skaffe smuds om Hillary Clinton, der var Trumps rival under valgkampen.

Den historie har fyldt meget i landets medier den seneste uge.

Lige knap halvdelen - 48 procent - svarer, at USA's globale lederskab er svækket, efter at Trump har overtaget fra Barack Obama.

Amerikanerne er heller ikke begejstrede for præsidentens sundhedsreform. De vil hellere have det sundhedssystem, som Obama gennemførte.

At Donald Trump ifølge målingen er den mest upopulære præsident i 70 år efter et halvt år i embedet, overrasker ikke redaktør på netmediet Kongressen.com, Anders Agner Pedersen.

Han pointerer, at allerede da Trump blev taget i ed som præsident i januar, lå han lavt i målingerne.

- Nu hvor han så har fået ansvaret og ikke rigtig har leveret de helt store resultater, så måtte det også på en eller anden måde komme til udtryk i målinger som denne. Og det er det, som vi ser nu, siger han.

/ritzau/