Ny obduktion: Floyd døde af kvælning og tryk mod ryggen

46-årige George Floyd døde af kvælning for en uge siden i forbindelse med en anholdelse, viser en obduktion.

Her ses George Floyds bror, Terrence Floyd, mandag på det sted i Minneapolis, hvor Geroge Floyd døde for en uge siden. (Foto: ERIC MILLER © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

En ny obduktion af George Floyd, der døde i forbindelse med en voldsom anholdelse i Minneapolis for en uge siden, viser, at han døde af kvælning.

Det siger advokater og retsmedicinere, som har arbejdet for Floyds familie.

- Obduktionen af Floyd viser, at han ikke havde andre helbredsproblemer, der kan have udløst eller bidraget til hans død, siger retsmedicineren Michael Baden ifølge nyhedsbureauet dpa.

Obduktionen viser yderligere, at trykket, som politibetjenten Derek Chauvin påførte Floyds nakke med sit knæ, standsede blodtilførslen til hjernen.

Samtidig gjorde vægten på Floyds ryg det svært at trække vejret.

Det oplyser familiens advokat, Ben Crump, på en pressekonference mandag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ved samme lejlighed fortæller familien, at George Floyd skal begraves 9. juni i Houston i delstaten Texas.

Boksestjernen Floyd Mayweather vil betale for begravelsen i Houston, hvor George Floyd tilbragte sine ungdomsår.

Betjent har knæ mod hals i syv minutter

Ifølge retsmediciner Michael Baden var der to betjente, som pressede mod Floyds hals og ryg.

Obduktionsrapporten er bestilt af George Floyds familie.

Derek Chauvin er den politibetjent, der er optaget på en video, hvor han i mindst syv minutter sidder med sit knæ mod George Floyds hals under en anholdelse.

Derek Chauvin er siden blevet sigtet for drab og uagtsomt manddrab.

De tre andre betjente, der var til stede under anholdelsen, er endnu ikke anholdt.

I et interview med CNN mandag siger politichef i Minneapolis Medaria Arradondo, at alle fire betjente, der var med ved anholdelsen af George Floyd, er "medskyldige".

Mandag eftermiddag lokal tid har Hennepin Countys retsmediciner i Minnesota offentliggjort en rapport. Her bliver George Floyds død officielt erklæret for drab - på engelsk homicide - som følge af tilbageholdelse.

I rapporten står der ifølge CNN, at Floyd døde som følge af hjertelunge-komplikationer og pres på nakken, mens han blev tilbageholdt af betjente.

Rapporten fra Hennepin County viser yderligere, at George Floyd havde indikationer på hjertesygdomme, herunder "åreforkalkning og hypertensiv hjertesygdom" såvel som fentanyl-forgiftning og nylig indtagelse af metamfetamin.

Opdatering: Uafhængig obduktion er blevet ændret til ny obduktion, da det er mere retvisende, da obduktionsrapporten er bestilt af George Floyds familie.

/ritzau/

Facebook
Twitter