Ny præsident i Burkina Faso efter 27 år

Roch Marc Kaboré har fået over halvdelen af stemmerne ved valget i Burkina Faso, der blev afviklet fredeligt.

Roch Marc Kaboe er den første præsident i Burkina Faso, der siden 1960 er valgt., (Foto: Issouf Sanogo © Scanpix)

Burkina Fasos nye præsident hedder Roch Marc Kaboré, oplyser Den Uafhængige Nationale Valgkommission til flere nyhedsbureauer.

Kaboré, der var en af i alt 14 kandidater ved valget, har opnået 53,5 procent af stemmerne, og det er nok til at undgå en anden valgrunde.

Hans nærmeste rival, den tidligere finansminister Zephirin Diabre, der kun fik 29,7 procent af stemmerne, har ifølge franske AFP erkendt sit nederlag.

Burkina Faso har siden 1960, hvor landet opnåede uafhængighed fra Frankrig, kun været regeret af ledere, der har kuppet sig til magten.

Blaise Compaore, der i 27 år var landets præsident, måtte sidste år flygtede i eksil som følge af voldsomme demonstrationer mod ham.

Kaboré er tidligere premierminister i det vestafrikanske land, og han var under Compaore præsident for landets nationalforsamling.

Efter i årevis at have været en del af Compaores CDP-parti stiftede han sidste år partiet People's Movement for Progress, MPP.

På trods af hans afstandtagen til det tidligere styre har kritikere advaret mod, at Kaboré blot vil blive mere af den samme skuffe.

- Valget foregik i fred og fordragelighed, siger Barthelemy Kere, formand for valgkommissionen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk