Ny regering klar i Grækenland

Grækenlands afgående premierminister, George Papandreou siger, at partierne er enige om overgangsregering.

Grækenlands afgående premierminister, George Papandreou siger, at partierne er enige om overgangsregering. (Foto: John Kolesidis © Scanpix)

Grækenlands afgående premierminister, George Papandreou siger, at partierne er enige om overgangsregering, som skal implementere gældsaftale med Europa.

- Vil vil gøre alt for at blive i Euroen, sagde George Papandreou ifølge Reuters i en tale, der blev transmitteret direkte på tv.

Han sagde også, at han træder tilbage som premierminister for at gøre plads for en overgangsregering. Han ønskede samtidig den nye regering og nye premierminister stor succes.

- Jeg vil støtte dem med al min styrke, sagde han i talen.

Flere i spil

Papandreou sluttede sin tale uden at sætte navn på sin efterfølger. Der har dog været flere navne i spil.

Kort før talen sagde kilder i det hidtidige regeringsparti Pasok og det konservative parti Nyt Demokrati, at der er enighed om at gøre parlamentsformanden Filippos Petsalnikos til regeringschef. Petsalnikos er formand for det græske parlament.

Også 71-årige Ioannis Koukiadis, medlem af Papandreous socialdemokratiske Pasok-parti, har været nævnt som favorit.

Grækenlands repræsentant i Den Internationale Valutafond, Panagiotis Roumeliotis, og den græske EU-ombudsmand Nikiforos Diamantouros har også været på listen over oplagte kandidater.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk