Ny skyskraber i New York går efter højderekord

Central Park Tower skal med sine 472 meter være verdens højeste beboelsesejendom.

Central Park Tower i New York bliver over halvanden gange så højt som Eiffeltårnet i Paris.

I 2020 åbner Central Park Tower, der - som navnet antyder – har udsigt ud over det grønne areal på Manhattan.

Med sine 472 meter vil skyskraberen blive 69 meter lavere end One World Trade Center og over halvanden gange så høj som Eiffeltårnet i Paris.

- Det endte med at blive det, der nu er verdens højeste bygning til beboelse, fastslår Gary Barnett, der er præsident for Extell Development Co., der står bag det højtragende projekt, til Associated Press.

Mens flere af verdens højeste bygninger har både hoteller og lejligheder i deres mange etager, skal Central Park Tower stort set kun bestå af boliger.

Købsprisen bliver 'fleksibel'

Mens skyskraberens arkitekter glæder sig over en plads i både rekordbøgerne og New Yorks skyline, så er der panderynker hos pengemændene bag projektet.

Extell Development Co. og deres partnere ser nemlig ud til at få udfordringer med at få dækket de over 20 milliarder kroner, som bygningen har kostet at bygge.

Markedet for luksusboliger i New York ser ud til at være mættet, og derfor vil man have en 'fleksibel' tilgang til at få solgt de dyre lejligheder, oplyser Gary Barnett til Associated Press.

Central Park Tower vil klemme sig ind på andenpladsen over højeste bygninger på Manhattan - overgået af One World Trade Center, men højere end naboen 111 West 57th Street, der også kaldes Steinway Tower.