Ny video med Osama bin Laden

Lederen af terrornetværket al-Qaeda, Osama bin Laden, har for første gang siden 2004 vist sig på en videooptagelse. Han kommer med kraftige udfald mod USA men udsender ingen konkrete trusler om nye angreb.

Lederen af terrornetværket al-Qaeda, Osama bin Laden, har for første gang siden 2004 vist sig på en videooptagelse. (© Scanpix)

Lederen af terrornetværket al-Qaeda, Osama bin Laden, har for første gang siden 2004 vist sig på en videooptagelse. Det sker kort før seksårsdagnen for terrorangrebene på New York og Washington 11. september 2001.

MediaLinks:

De første amerikanske undersøgelser viser, at der er tale om nye billeder, og at at det er bin Ladens stemme, der høres.

Optaget i august

Bin Laden nævner Nicolas Sarkozys valgsejr i Frankrig denne sommer og flere andre nyere begivenheder. Vurderingen fra amerikanerne er, at den 30 minutter lange optagelse er lavet midt i august.

Nyhedsbureauet AP noterer at bin Laden har farvet sit skæg, der tidlige var gråsprængt. Han har mørke poser under øjnene, men virker ellers ved godt helbred.

På videoen, som i går blev vist på den arabiske tv-station al-Jazeera, siger al-Qaedas leder, at USA er sårbar til trods for sin militære og økonomiske magt, men han kommer ikke med direkte trusler.

Bush: En farlig verden

Præsident George Bush sagde i nat, at offentliggørelsen af den nye video er en påmindelse om den fortsatte trussel fra terrornetværket.

- Båndet er en påmindelse om den farlige verden vi lever i, og det er en påmindelse om, at vi må samarbejde om at beskytte vort folk, sagde Bush.

Bush tilføjede, at det er vigtig at vise beslutsomhed i Irak, hvor al-Qaeda lederen antyder, at situationen vil blive værre, før den bliver bedre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk