Nye amerikanske sanktioner mod Rusland træder i kraft i dag

Sanktionerne kommer som reaktion på giftangrebet i den britiske by Salisbury.

Her undersøges stedet, hvor den tidligere russiske agent Sergej Skripal og hans datter blev forgiftet. Angrebet fandt sted tilbage i marts i en park i den britiske by Salisbury. Både USA og Storbritanninen mener, at Rusland står bag, fordi der blev fundet spor af nervegiften Novichok, som blev udviklet i Sovjetunionen. (Foto: © Peter Nicholls, Scanpix)

I dag ventes en ny runde amerikanske sanktioner mod Rusland at træde i kraft.

De kommer som reaktion på giftangrebet mod den tidligere russiske agent Sergej Skripal og hans datter i den britiske by Salisbury i marts.

Ved gerningsstedet blev der fundet spor af nervegiften Novichok, som blev udviklet i Sovjetunionen.

Derfor mener USA og Storbritannien, at Rusland står bag angrebet, selvom russerne har afvist.

De nye sanktioner vil ramme Ruslands import og eksport af teknologi og elektroniske komponenter. Særligt den russiske flyindustri kommer til at mærke konsekvenserne.

Ifølge DR’s Ruslandskorrespondent, Matilde Kimer, har de nye sanktioner dog samlet set en relativt begrænset påvirkning på Rusland.

- De er et irritationsmoment, men kommer ikke til at lamme økonomien, og den russiske befolkning kommer næppe til at mærke effekterne, siger hun.

Muligt stop for flytrafik

Derimod er de et forvarsel om, hvad der venter forude, hvis ikke Rusland undskylder giftangrebet over for USA og Storbritannien, fortæller Ruslandskorrespondenten.

- Om tre måneder kan der komme en langt større runde, som for alvor vil gøre ondt. Der bliver spekuleret i, at man her vil suspendere flytrafikken fra Rusland til USA og reducere det diplomatiske samarbejde yderligere. Dermed er dagens sanktioner en form for advarselsrunde, siger Matilde Kimer.

Hun tvivler dog på, at de nye sanktioner vil have nogen større effekt.

- Jeg mener, at det er urealistisk, at russerne vil stille sig op som en flov skoledreng og bekende de synder, som de bliver anklaget for. Derimod skal vi nok forvente, at Rusland kommer med et nyt modsvar.