Nye voldsomme uroligheder i Holland efter coronatiltag

Weekenden har budt på voldsomme sammenstød mellem demonstranter og politi i Holland.

Holland har weekenden igennem været plaget af voldsomme uroligheder. Her er det Rotterdam fredag aften. (Foto: Killian Lindenburg © Ritzau Scanpix)

Demonstranter kastede i aftes med sten og skød med fyrværkeri mod politiet i flere hollandske byer, mens politiet svarede igen med varselsskud, vandkanoner og stort politiopbud.

Ifølge det hollandske medie NOS er fem betjente blevet såret, mens 28 demonstranter er anholdt.

I Haag har myndighederne indført undtagelsestilstand i byen, efter urolighederne i aftes, hvor der blandt andet blev sat ild til storebunker af cykler, og hvor der blev kastet en sten gennem ruden til en ambulance med en patient i, skriver BBC.

Også fredag var der voldsomme uroligheder i Holland. I Rotterdam blev flere end 50 personer anholdt, og borgmesteren kaldte urolighederne for et "voldsorgie".

Urolighederne var så voldsomme, at politiet så sig nødsaget til at skyde mod demonstranter, sagde borgmester Ahmed Aboutaleb.

Tre demonstranter er indlagt på hospitalet med skudsår, skriver The Guardian.

  • Sådan så det ud i Rotterdam fredag aften. (Foto: VLN NIEUWS © Ritzau Scanpix)
  • Flere steder i byen blev der sat ild til store bunker af cykler. (Foto: JEFFREY GROENEWEG © Ritzau Scanpix)
  • Også flere biler blev ødelagt under urolighederne. (Foto: VLN NIEUWS © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Ligesom fredag begyndte demonstrationerne fredeligt, men udviklede sig altså senere voldeligt.

Demonstranterne er utilfredse med regeringens nye coronaregler, der er endnu en delvis nedlukning.

Ny delvis nedlukning

Reglerne betyder blandt andet, at barer og restauranter må holde åbent til klokken 20. Det samme må supermarkeder, mens "ikke-essentielle" butikker skal lukke klokken 18.

Der skal også vises coronapas, hvis man eksempelvis vil ud at spise eller i biografen. Og mundbind er påkrævede, hvis man går ind i en butik eller tager toget eller bussen.

Folk bliver samtidig opfordret til at arbejde mest muligt hjemmefra, og man må højst have fire personer over 13 år på besøg i hjemmet.

Restriktionerne kommer efter Holland endnu en gang er blevet ramt af høje smittetal og stigninger i indlagte på landets hospitaler.

Fodboldkampe og anden sport skal også afvikles uden publikum. Det fik ifølge BBC f fans til at bryde ind på stadion og løbe på banen to steder i Holland, hvilket betød, at kampene måtte standses kortvarigt.

Holland er langt fra det eneste land, der har set sig nødsaget til at indføre nye coronaregler.

Belgien er også hårdt ramt af høje smittetal til trods for, at 75 procent af befolkningen er vaccineret. Vaccinationstilslutningen er langt lavere i mange lande i Østeuropa, hvor smittetallene også er høje.

Og i Tyskland og Østrig strammer man grebet om uvaccinerede.

FacebookTwitter