Nyhedsbureau: Islamisk Stat tager ansvar for angreb

Reuters rapporterer, at to angreb på en base i Sinai-provinsen i Egypten indtil videre har kostet mindst 27 mennesker livet og såret mindst 30.

Islamistiske oprørere har tidligere åbnet ild mod israelske soldater ved grænsen til Egypten. Her blokerer soldaterne en port ved grænseovergangen til Sinai. (Foto: AMIR COHEN © Scanpix)

Nyhedsbureauet Reuters rapporterer om 27 dræbte og mindst 30 sårede ved et angreb på militære bygninger i den egyptiske by Al-Arish i det nordlige Sinai.

Blandt de dræbte er en major i det egyptiske militær og mindst ni civile.

Regeringsavisen Al-Ahram skriver ifølge Ritzau, at avisens redaktion i byen Al-Arish, der ligger overfor militærbasen, er "fuldstændigt ødelagt."

Avisen skrev tidligere på Twitter, at 20 var blevet dræbt.

Islamiske oprørere står bag

I en række beskeder på det sociale medie Twitter tager en gruppe, der anses for at være den islamistiske bevægelse Islamisk Stats gren i Egypten, ansvaret for det blodige angreb.

Oprørere og sikkerhedsstyrker har længe bekæmpet hinanden i den afsidesliggende, men strategisk vigtige, provins, der grænser op til Suezkanalen, Gazastriben og Israel.

Egypten rammes af stadigt flere angreb, efter militæret afsatte Det Muslimske Broderskab, som ellers blev demokratisk valgt.

Den seneste tid er angrebene eskaleret i Sinai-provinsen, da fireårsdagen for opstanden mod den afsatte præsident Hosni Mubarak nærmer sig.

Facebook
Twitter