Tema Terrorangreb i Spanien

Nyt angreb: Spansk politi dræber fem syd for Barcelona

Politi har natten til fredag dræbt flere mistænkte i forbindelse med en terroraktion i Cambrils.

Efterforskere formoder, at der er en sammenhæng mellem nattens hændelse i byen Cambrils og det terrorangreb i går, hvor en varevogn kørte ned af en berømt gågade og dræbte 13 personer.

Spansk politi har skudt og dræbt fem "formodede terrorister" i en aktion i byen Cambrils efter endnu et angrebsforsøg, hvor i alt syv betjente og civile menes at være blevet såret.

Det skriver spanske medier.

De mistænkte forsøgte tilsyneladende at kopiere angrebet i Barcelona ved at køre en Audi A3 ind i fodgængere på en havnepromenade i byen.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at aktionen i Cambrils har forbindelse til angrebet i Barcelona.

Samme metode

De fire blev dræbt på stedet under skudvekslinger i Cambrils, mens en femte blev såret og anholdt af politiet. Den femte angrebsmand døde dog af sine kvæstelser senere på natten, oplyser politiet i Catalonien.

Meldingen kom, efter at Barcelona torsdag blev ramt af et terrorangreb på byens turistfyldte gågade La Rambla. Her er 13 mennesker foreløbig meldt dræbt.

Ifølge RTVE bar de dræbte under nattens aktion i Cambrils muligvis bombebælter.

Politiet bekræftede senere, at man havde tilkaldt bombespecialister, der skulle foretage flere kontrollerede sprængninger.

Ifølge RTVE er syv personer blevet såret af gerningsmændene - to af dem alvorligt.

Det drejer sig om seks civile og en enkelt betjent, oplyser Cataloniens regering ifølge Reuters.

En af de kvæstede er ifølge sundhedsmyndigheder i landet i kritisk tilstand.

RTVE har publiceret en video af gågaden i Cambrils, hvor man kan høre politiets sirener og personer skrige i gaden.

De spanske myndigheder skriver natten til fredag på Twitter, at operationen i Cambrils fortsætter, men at den er under kontrol.

/ritzau/

TIP OS

Var du i nærheden, eller har du informationer om episoden, kan du kontakte DR Nyheder på 1212@dr.dk eller SMS og MMS 1212.