Nyt flygtningecenter brændt ned i Tyskland

Ifølge politiet kan der være tale om en påsat brand.

Gymnastiksalen, der natten til tirsdag brændte ned, ligger i byen Nauen ved Berlin. (Foto: CHRISTIAN POERSCHMANN © Scanpix)

En gymnastiksal nær Berlin, som fra september skulle have fungeret som midlertidigt opholdssted for nyankomne flygtninge, er natten til tirsdag brændt ned.

Det skriver netavisen spiegel.de.

Gymnastiksalen ligger i byen Nauen, godt 15 kilometer vest for den tyske hovedstad. Ingen kom til skade under branden, som blev anmeldt klokken 02.30 tirsdag.

Ifølge det lokale politi tyder det på, at branden var påsat, og det bekymrer i den grad byens borgmester, Detlef Fleischmann (SPD).

- Hvis der er tale om brandstiftere, er det i mine øjne også forbrydere, siger han til netavisen

Voksende modstand

Branden kommer blot få dage efter, at et flygtningecenter i byen Weissach im Tal i det sydlige Tyskland blev brændt ned til jorden.

Det endnu er uvist, hvem der stod bag angrebet, men det lokale politi vil ikke udelukke, at der kan ligge et racistisk motiv til grund.

Tyskland er nemlig blevet et af hovedmålene for de hundredetusindvis af flygtninge og migranter, som i den seneste tid har prøvet at komme til Europa fra blandt andet Syrien, Irak og Afghanistan.

Alene i år forventer man, at over 800.000 flygtninge vil komme til landet, og det har fået flygtningemodstanden - ikke mindst i de højreekstremistiske og nazistiske kredse - til at vokse i landet.

Flygtningecenter angrebet

I weekenden var over 1.000 demonstranter på gaden i Heidenau ved Dresden i protest mod byens flygtningecenter.

Her blev centret angrebet med sten, flasker og kanonslag under protesten, og et stort opbud af politibetjente sikrede, at ingen flygtninge kom til skade under optøjerne.

Ifølge New York Times havde højreekstremister flere gange protesteret over det nye flygtningecenter i Nauen, som nu er ubeboeligt.

Tysklands kansler, Angela Merkel, har fordømt optøjerne i Heidenau.