Nyt skyderi ryster USA

For tredje gang på blot tre uger oplever USA en meningsløs skudepisode. I går aftes trængte en mand ind i et jødisk medborgerhus i en forstad til Los Angeles og skød vildt omkring sig. To voksne og tre børn blev såret. En femårig dreng er fortsat i livsfare.

En fem-årig dreng kæmper for sit liv, efter at han sammen medfire andre blev skudt i et medborgerhus i Los Angeles af en ukendtgerningsmand. Det er den tredie større skudepisode på tre uger iUSA, og debatten om adgang til skydevåben er igen blusset op.

Attentatmanden, en hvid mand i 40-årsalderen, flygtede efterskudepisoden og er endnu ikke pågrebet. Han gik kort før kl. 11lokal tid ind i det jødiske North Valley-medborgerhus i Los Angelesog skød omkring sig med en 9 mm Uzi uden at sige et eneste ord.

Ifølge øjenvidner var der tilsyneladende ikke nogenforudplanlagte ofre for skyderiet. Den fem-årige dreng er ioverhængende livsfare, mens de øvrige skudofres tilstand beskrivessom stabil af lokale hospitalsansatte.

Politiet udelukker ikke, at der kan være et racistisk motiv bagattentatet. Gerningsmanden menes at være flygtet fra området ved atkapre en bil.

Ligesom ved tidligere skyderier udtrykker præsident Bill Clintonmedfølelse med ofrene, samtidig med at han skubber på for at få sitforslag om strengere våbenlovgivning gennem Kongressen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter