Nyt tv-koncept: Vind en nyre

Opfinderen af Big Brother-serien forarger igen: Han har udtænkt en konkurrence, hvor deltagerne kan vinde en nyre, som doneres af en døende kvinde. Direktøren for den hollandske tv-station BNN forsvarer sig med, at deltagerne har gode chancer for at vinde.

Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad man kan udlodde i en tv-konkurrence. En hollandsk kvinde, der står for at dø, vil donere sine nyrer bort til to heldige vindere. (Foto: © Keith Hammet, Scanpix)

Vind en dødssyg kvindes raske nyre! Det noget bizarre tilbud har tre hollandske nyrepatienter fået. Eneste krav er, at de tre nyrepatienter skal medvirke i et Tv-program for at få fat i den raske nyre.

"Det store donor-show" kalder den hollandske tv-kanal BNN programmet, der skal løbe over skærmen i næste uge. Her skal en 37-årige døende kvinde bestemme, hvem der skal have hendes nyre, når hun dør. Seerne kan så hjemme fra sofaen vis sms hjælpe kvinden med at beslutte sig.

Flere politikere i Holland er forargede over programmet, der er opfundet af manden bag reality-programmet Big Brother. De ønsker, at konceptet skal diskuteres i landets parlament.

Chefen for BNN, Laurens Drillich, forsvarer sig med, at deltagerne har 33 procents chance for en ny nyre.

- Det er væsentligt bedre end at stå på ventelisten, udtaler han ifølge det tyske nyhedsbureau DPA.