Nyvalgt amerikansk ambassadør i Israel afbrydes af demonstranter

David Friedman er kendt som modstander af en selvstændig palæstinensisk stat.

Vagterne i Senatet i Washington havde i går en usædvanlig travl dag.

Flere gange måtte de smide vrede demonstranter ud af salen, hvor den nyudnævnte amerikanske ambassadør i Israel, David Friedman, deltog i sin afsluttende høring.

Demonstranterne ytrede deres utilfredshed med valget af David Friedman, der er søn af en ortodoks rabbiner og er glødende tilhænger af de israelske bosættelser og modstander af en selvstændig palæstinensisk stat. Flere af demonstranterne bar palæstinensiske flag.

- Friedman vil fremprovokere konflikter i Israel og de besatte områder. Han går ind for ekspansionisme og annektering af Vestbredden. Støt op om palæstinensiske liv!, råbte en af demonstranterne, mens han blev slæbt ud af salen.

Tidligere ambassadører kalder Friedman ukvalificeret

Inden den afsluttende høring havde fem tidligere ambassadører, Thomas Pickering, William Hallop, Edward Walker, Daniel Kurtzer og James Cunningham, opfordret de ansvarlige senatorer til at genoverveje nomineringen.

Det gjorde de i et brev til udenrigsudvalget i Senatet, der står for at bekræfte David Friedman som ambassadør i Israel.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt ABC News.

I brevet skriver ambassadørerne, at de mener, at David Friedman har ”ekstreme og radikale holdninger”, og at han er ukvalificeret til den vigtige diplomatiske position.