Obama aflyser møde med bramfri filippinsk præsident

Efter at Filippinernes præsident har kaldt USA's præsident en horeunge, har Obama aflyst planlagt møde.

Mandag aften ankom Obama til Laos, og han er dermed den første amerikanske præsident, der besøger det asiatiske land. (Foto: Mast irham © Scanpix)

Det Hvide Hus aflyser et møde mellem præsident Barack Obama og Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte.

Det skriver CNN og andre amerikanske medier sent mandag aften dansk tid. Aflysningen kommer, efter at Duterte har kaldt Obama for en "horeunge".

Mødet mellem de to skulle havde fundet sted i forbindelse med Asean-topmødet tirsdag i Laos. I stedet skal Obama nu mødes på tomandshånd med Sydkoreas præsident, Park Geun-Hye, oplyser Det Hvide Hus.

Dutertes nedladende bemærkning om Obama faldt på en pressekonference i Filippinerne inden præsidenten satte kurs mod Laos og tirsdagens sydøstasiatiske topmøde.

Den kontroversielle Rodrigo Duterte var tilsyneladende edderspændtrasende på Obama og sagde, at han ville skælde Obama ud, hvis han ville forsøge at belære ham om, hvilken narkopolitik Filippinerne skal føre.

- Du skal være respektfuld og ikke bare fyre spørgsmål af. Din horeunge, jeg vil forbande dig i det forum, sagde Duterte inden afrejsen.

På et pressemøde inden afrejsen betegnede Obama den filippinske præsident som "en farverig fyr".

Obama tilføjede, at han har bedt sin stab vurdere, om det overhovedet er muligt at føre "konstruktive, produktive samtaler" med Duterte.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter