Obama: Al-Qaeda er trussel nummer 1

Barack Obama præsenterede i dag sin nye strategi for at bekæmpe al-Qaeda i Afghanistan og Pakistan. Han vil sende sende flere styrker til området.

I en tale i Det Hvide Hus kaldte den amerikanske præsident de radikale kræfter i Afghanistan og Pakistan for den største trussel mod USA og verden.

Det var meldingen, da Barack Obama i dag præsenterede elementerne i sin længe ventede nye strategi for Afghanistan og Pakistan, skriver BBC.

I talen opfordrede Obama de amerikanske Nato-allierede til at bidrage yderligere på de to nye prioriterede områder i Afghanistan.

Al-Qaeda planlægger attentat mod USA

Han benyttede lejligheden til at minde om terrorangrebene den 11. september 2001. Og slog fast, at al-Qaeda aktivt planlægger at slå til mod amerikanske og andre mål fra fristeder i Pakistan.

Præsidenten har i samarbejde med Kongressen udarbejdet en plan om en bred årlig bistand til Pakistan på 1,5 milliarder dollar (8,4 milliarder kroner) i fem år.

En særlig amerikansk pakke er målrettet de pakistanske grænseområder mod Pakistan, hvor hensigten er at isolerede ekstremisterne ved at skabe "zoner med økonomiske muligheder" for lokalbefolkningen.

Flere soldater til Afghanistan

Obama har tidligere meddelt, at han vil sende yderligere 17.000 soldater til Afghanistan, hvor de blandt andet skal samarbejde med danske styrker i den sydlige del af Afghanistan.

Han føjede i dag 4000 mand til dette tal. Det er soldater, som skal træne afghanske soldater og politi.

Obama vil også øge den amerikanske civile bistand til Afghanistan "betydeligt".

Han oplyste, at USA i samarbejde med sine partnere løbende vil vurdere og - om nødvendigt - justere missionen.

Facebook
Twitter