Obama efter kirkedrab: Racisme er en skamplet

USAs præsident opfordrer til en ny debat om våbenkontrol, efter skudmassakre i kirke i South Carolina.

USA's præsident Barack Obama opfordrer til ny debat om våbenkontrol, efter drab på ni afroamerikanere i en kirke i staten South Carolina. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Racisme forbliver en skamplet på det amerikanske samfund siger præsident Barack Obama efter en massakre på ni afroafrikanere i en kirke i South Carolina.Politiet siger, at drabene var en hadforbrydelse, mens USA's justitsministerium overvejer at anklage gerningsmanden for terrorisme i eget land efter massakren.

Den formodede gerningsmand, den 21-årige Dylann Roff, blev anholdt torsdag morgen omkring 400 kilometer fra Charleston.Påmindelse om skampletObama siger, at den tilsyneladende motivation hos gerningsmanden er en påmindelse om en skamplet, som vi må bekæmpe sammen.- Vi har gjort fremskridt, men vi må være på vagt, fordi det varer ved. Og når det forgifter unge menneskers bevidsthed, så er det et forræderi mod vores idealer og det river vort demokrati fra hinanden, siger den amerikanske præsident.

Obama roser også familierne til ofrene for massakren for deres vilje til at tilgive.Opfordrer til debat om våbenlov- Det er et udtryk for den tro, som ingen kan forestille sig, men som afspejler godheden i den amerikanske befolkning.Obama har også opfordret til en ny debat om våbenkontrol.

- Det er ikke nok, at vi udtrykker medfølelse. Vi må handle. Vi har brug for en ændret holdning til våbenkontrol, siger han.Tusindvis af mennesker var sent i aftes samlet på et stadion i Charleston til en mindehøjtidelighed, hvor der blandt andet blev sunget We Shall Overcome./ritzau/Reuters

Facebook
Twitter