Obama er mere cool end iPhone

En ny markedsundersøgelse viser, at Barack Obama har bedre brandværdi end de traditionelle sværvægtere som Apple og Google.

Barack Obama er ikke bare mere populær end sin modkandidat John McCain. Han er åbenbart også mere populær end verdens smarteste mærker. (Foto: Michael Gottschalk)

Der var engang, hvor politikere blev opfattet som både kedelige og gammeldags. Men Barack Obama har vendt op og ned på de traditionelle ideer om, hvor cool en politiker kan være.

En ny markedsundsøgelse fra det internationale marketingsfirma Euro RSCG viser, at Obama har et bedre brand end både Apples iPhone og Google.

- Barack Obama er et vaskeægte marketingsfænomen. Ikke alene er han i gang med at gøre politik cool, han overhaler også dette århundredes fremmeste brands, Google og iPhone, udtaler David Jones, globalt administrende direktør for Euro RSCG.

Debatter og finanskrise hjælper

Markedsundersøgelsen analyserer både forskellige firmaers og de to præsidentkandidaters brand ved at måle deres "momentum". Og her løber Obama altså fra både John McCain og alle de populære produkter.

Det er især den seneste måneds debatter mellem de to præsidentkandidater og den internationale finanskrise, der har sendt Obamas brandværdi på himmelflugt.