Obama i Orlando: Pårørende er ligeglade med politik - de vil have handling nu

Præsident Barack Obama mødtes i nat dansk tid med ofre til de 49, der mistede livet under angrebet i Orlando.

Præsident Barack Obama og vicepræsident Joe Biden besøgte i nat Orlando, hvor de blandt andet lagde blomster for at mindes ofrene for masseskyderiet. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Hvis masseskyderier som i Orlando, hvor 49 mistede livet, skal undgås, skal der handles nu.

Sådan lød det fra den amerikanske præsident Barack Obama, der besøgte Orlando i nat dansk tid.

- Vi kan ikke fange eller forudse enhver sindsforvirret person, der ønsker at skade sine naboer, venner, kolleger eller fremmede. Men vi kan gøre noget ved mængden af skade, de gør. Desværre gør vores politik det så let som muligt, siger præsident Obama.

Debatten om den amerikanske våbenlov er på kogepunktet efter massakren i Orlando. Den demokratiske senator Chris Murphy talte onsdag 14 timer i kongressen i et mislykket forsøg på at tvinge en strammere våbenlov igennem.

Under besøget havde præsident og vicepræsident Joe Biden mulighed for at møde nogle af de pårørende til ofrene fra søndagens angreb, der er det værste masseskyderi i amerikansk historie.

- Jeg holdt om og krammede de sørgende familiemedlemmer og forældre, der spurgte, ”hvorfor bliver det her ved med at ske?” De bad om, at vi gør mere for at stoppe massakrerne. De er ligeglad med politik, siger Barack Obama.

Det er langt fra første gang, Barack Obama har lagt skulder til en sørgende pårørende til et masseskyderi. 10 gange er han rejst til amerikanske byer, der har været udsat for masseskyderier – fire gange det seneste år.