Obama kører det tunge klimaskyts i stilling

Den amerikanske miljøstyrelse offentliggør vil erklære drivhusgasser skadelige for menneskers helbred.

(Arkivfoto) (Foto: dlritter © sxc.hu)

USA varsler afgørende nyt i kampen for et bedre klima.

Den amerikanske miljøstyrelse vil erklære drivhusgasser skadelige for menneskers helbred, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Det betyder, at, det ikke er nødvendigt at vente med at varsle virksomheders CO2-nedsættelser til senatet får vedtaget den meget omdiskuterede klimalov.

- Det betyder så igen, at Obama bliver noget mere frit stillet, når han dukker op i København i næste uge. Så kan han være nogenlunde sikker på, at det han lover, det kan han også holde, når han kommer tilbage til USA, siger DR Nyheders klimamedarbejder, Claus Kaae Nielsen.

Kulkraftværker skal reducere CO2-udledning

Netop det, at drivhusgasser er sundhedsskadelige, giver amerikanske regerings miljøkontoramerikanske regerings miljøkontor (EPA) muligheder for at påbyde kulkraftværker at reducere deres CO2-udledninger.

EPA vil gå i aktion, hvis ikke Kongressen får vedtaget en ny klimalov, der styrer CO2-udledningerne gennem en kvoteordning, skriver nyhedsbureauet Reuters

Loven er standset i Senatet og har truet med at stække Obama-regeringens forhandlingsmuligheder på klimatopmødet i København.