Obama nedlægger veto: 9/11-efterladte må ikke sagsøge Saudi-Arabien

Lovforslaget, der var stemt igennem i Kongressens kamre, skulle gøre det muligt for efterladte at trække Saudi-Arabien i retten.

Præsident Barack Obamas talsmand forklarede også tidligere på måneden, at præsidenten ville nedlægge veto mod forslaget. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har nedlagt veto mod et lovforslag, som ville have gjort det muligt for de efterladte efter terrorangrebet 11. september 2001 at sagsøge Saudi-Arabiens regering for dens påståede rolle i terrorangrebet.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Obamas talsmand har tidligere forklaret, at præsidenten ville nedlægge veto mod lovforslaget.

Argumentet mod forslaget var, at det ville anstrenge landets forhold til Saudi-Arabien, samt at det kunne få økonomiske konsekvenser for USA.

Ifølge AP bliver veto-nedlæggelsen også forklaret med, at det vil ”forstyrre mangeårige internationale principper om statslig immunitet”.

Lovforslaget, som var blevet stemt igennem i både Senatet og Repræsentanternes Hus, kan dog fortsat blive til virkelighed. Præsidentens veto kan nemlig tilsidesættes, hvis to tredjedele i begge Kongressens kamre stemmer imod ham.

Ifølge avisen The Washington Post vil der i de kommende dage blive afholdt afstemninger, og lederne i Kongressen er overbeviste om, at det vil lykkes at omstøde vetoet.

15 ud af de i alt 19 gerningsmænd fra terrorangrebet 11. september var saudi-arabiske statsborgere.

Facebook
Twitter