Obama om klimaaftale: En hyldest til amerikansk lederskab

Den amerikanske præsident er begejstret over den internationale klimaaftale i Paris.

USA's præsident, Barack Obama kalder den internationale klimaaftale for stor. (Foto: Yuri Gripas © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Barack Obama, kalder klimaaftalen i Paris for "stor" og takker sine landsmænd for indsatsen.

- I dag kan det amerikanske folk være stolt, fordi denne historiske aftale er en hyldest til amerikansk lederskab. Over de seneste syv år har vi transformeret USA til en global leder i kampen mod klimaforandringer, siger Obama i en udtalelse fra Det Hvide Hus, efter at hans kontor i første omgang havde kommenteret aftalen på Twitter.

195 lande har skrevet aftalen under på klimatopmødet i Paris efter maratonforhandlinger, der gik i gang 30. november i den franske hovedstad og fredag aften løb ud i overtid.

- Ingen kunne bare sidde på sidelinjen. Vi var nødt til at løse dette sammen. Det her er den bedste mulighed for at redde den ene planet, vi har, siger Obama.

Klimaaftalen, der skal træde i kraft i 2020, skal holde den globale temperaturstigning under to grader i forhold til førindustrielt niveau og sigte efter at begrænse stigningen til 1,5 grader.

Miljøorganisationer glæder sig over målene, men kritiserer, at aftalen mangler en klar køreplan for, hvordan verdens lande når de mål, de netop har lovet hinanden at stile efter.

/ritzau/

Facebook
Twitter