Obama-parrets historiske portrætter afsløret

For første gang er begge officielle portrætter malet af afro-amerikanske kunstnere.

Det tidligere præsidentpar Barack og Michelle Obamas officielle portrætter blev i dag afsløret ved "National Portraits Gallery" i Washington, DC.

Barack Obamas portræt blev malet af Kehinde Wiley, der er kendt for sine portrætter af andre afro-amerikanske kunstnere, mens Michelle Obamas portræt blev malet af Baltimore-kunstneren Amy Sherald.

Historiske portrætter

Det er første gang i galleriets historie, at begge officielle portrætter er blevet malet af afro-amerikanske kunstnere. Det var Obama-parret selv, der valgte, hvem der skulle male dem.

Og det var noget, der især var vigtigt for den tidligere førstedame, Michelle Obama:

- Jeg tænker på de mange piger, som kan se, at nu hænger der et billede af en, som ligner dem selv, i denne her fantastiske amerikanske institution, sagde hun stolt, og tilføjede:

- Jeg ved, hvor stor betydning, det får for dem. For jeg var selv en af dem engang.

"Du har fanget hendes... hotness"

Barack Obama havde kun ros til overs for sit eget portræt, og undskyldte samtidig til kunstneren bag for at have været besværlig undervejs:

- Det er ekstraordinær kunst. Jeg vil også sige, at det var en stor fornøjelse at arbejde med Kehinde Wiley - selvom han havde visse udfordringer med mig. Jeg hader at posere, jeg er et mareridt at fotografere. For slet ikke at tale om at male, sagde den tidligere præsident.

Derudover var han også fuld af beundring over for Amy Sheralds portræt af hustruen Michelle:

- Du har på spektakulær vis fanget hendes skønhed, charme, intelligens... og hotness, sagde Barack Obama.

En del af traditionen

Ligesom i Danmark, hvor der på Christiansborg er portrætter af tidligere statsministre, så er det en tradition i USA, at tidligere præsidenter får malet et portræt.

Galleriet er en del af Smithsonian-museerne, der er USA's nationalmuseer, og har en komplet samling af præsidentportrætter - hvor også Barack Obamas portræt fremover vil hænge.

Facebook
Twitter