Obama: Skæbnevalg for USA står for døren

Kæmpe beslutninger banker på døren, og det gør en enorm forskel, hvem der træffer dem, siger Obama i tale.

(© Scanpix)

Amerikanerne står over for et krystalklart valg mellem to vidt forskellige retninger og fremtidsvisioner for USA, når de inden længe skal vælge mellem demokraten i Det Hvide Hus og den republikanske udfordrer Mitt Romney.

Sådan lyder budskabet fra Barack Obama, som tidligt fredag morgen dansk tid gik på talerstolen til Demokraternes partikonvent.

- Når alt er sagt og gjort - når du går ind for at stemme - så vil du møde det klareste valg i en generation, lyder det fra USA's præsident.

Enorm betydning

- I de næste par år vil der blive truffet store beslutninger i Washington om job og økonomi, skatter og underskud, energi og uddannelse, krig og fred - beslutninger, som vil have en enorm betydning for vores liv og vores børns liv i flere årtier, tilføjer Obama.

Han taler til sine demokratiske partifæller i byen Charlotte i North Carolina, hvor partikongressen foregår - men budskabet er først og fremmest henvendt til tv-seerne og de uafklarede amerikanske vælgere, som stadig vakler mellem Obama og Romney.

To visioner for fremtiden

Og det er et valg mellem "to fundamentalt forskellige visioner for fremtiden", lyder meldingen fra Obama.

- Jeg vil ikke lade som om, at den vej, som jeg tilbyder, er hurtigt overstået eller nem, fastslår Obama.

- Det har jeg aldrig gjort. I valgte mig ikke for at fortælle jer, hvad I gerne ville høre. I valgte mig for at fortælle jer sandheden, lyder det fra præsidenten, som blev valgt til sit embede for snart fire år siden.

Det bliver ikke let

Og sandheden er, at det hverken bliver let eller smertefrit at få USA på sikker afstand af den værste økonomiske krise siden depression i 1930'erne, lyder det fra Obama.

Obama bebuder også i talen, at han vil skaffe en million nye job i industrien inden 2016.

Præsidentvalget i USA, hvor Mitt Romney forsøger at vælte Barack Obama af pinden, finder sted den 6. november.

/ritzau/