Obama tager tilsyneladende til London for at bede briter blive i EU

USA har stor interesse i, at Storbritannien fortsat er med i EU. Obama planlægger besøg i april, forlyder det.

Rygterne svirrer - det forlyder at Præsident Barak Obama nu agter at besøge briterne i april for at tale EU-medlemskab. (Foto: © Leonhard Foeger, Scanpix)

Det er ikke blot i toppen af EU-systemet i Bruxelles, at man håber på, at Storbritannien forbliver en del af EU, når medlemskabet skal til afstemning i juni.

Det gør USA's præsident, Barack Obama, tilsyneladende også.

Ifølge den britiske avis The Independent on Sunday kommer Obama til London i april i et forsøg på at overbevise briterne om at blive i EU.

EU er på trods af flere års økonomisk træden vande fortsat verdens største handelsblok, og det vil derfor være en sten i skoen for USA, hvis EU's næststørste nationale økonomi går solo.

Ifølge de fleste meningsmålinger frem mod afstemningen er de godt 60 millioner briter delte, om hvorvidt de skal være med i EU.

Formentlig besøg i London før eller efter teknologimesse i Tyskland

Barack Obama skal efter planen besøge en teknologimesse i Tyskland i slutningen af april, og ifølge The Independent on Sundays kilde til historien vil Obama enten besøge London før eller efter messen.

Hverken Det Hvide Hus i Washington eller premierminister David Camerons kontor har villet kommentere historien over for avisen eller Reuters.

Den britiske folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab finder sted 23. juni.

/ritzau/Reuters