Obama: USA bygger missilskjold mod Nordkorea

USA vil kunne blokere for nordkoreanernes missiler, som for øjeblikket udgør en relativ lille trussel.

Nordkoreas leder, Kim Jong Un, inspirerer sprænghoved efter en test af et nordkoreansk ballistisk missil. (Foto: © KCNA, Scanpix)

USA er ved at forberede et missilskjold, som kan blokere for nordkoreanske trusler på lavt niveau, siger præsident Barack Obama i et interview med den amerikanske tv-station CBS.

- En af de ting, som vi har brugt mere og mere tid på, er at positionere vores missilforsvarssystemer, så vi, samtidig med at vi forsøger at få stoppet udviklingen af nordkoreanernes atomvåbenprogram, i det mindste kan blokere for den relativt lille trussel, de udgør lige nu, siger den amerikanske præsident.

Det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap skriver tirsdag, at det nordkoreanske regime øjensynligt er ved at forberede endnu en prøveaffyring af et mellemdistancemissil.

USA betegnede landets første forsøg som en "voldsom, katastrofal fiasko."

Ifølge Yonhaps oplysninger var der tale om et nyt Musudan-missil, der blev registreret i området den 15. april, men affyringen mislykkedes.

Hvis det lykkes nordkoreanerne at affyre det pågældende Musudan-missil, der kan tilbagelægge en distance på 3000 kilometer, vil Nordkorea kunne ramme Japan og også det amerikanske territorium Guam.

Sagen kort:

  • Der er kun godt 1000 kilometer mellem Nordkorea og Japan.

  • Lørdag gennemførte Nordkorea endnu en test af missiler. Denne gang blev de skudt op fra en ubåd.

  • Nordkorea testede kernevåben for fjerde gang den 6. januar.

  • Pyongyang siger, at det er parat til at indstille prøvesprængninger, hvis USA standser sine årlige militærøvelser sammen med Sydkorea.

/ritzau/Reuters