Obama: Vi fortsætter angreb på Islamisk Stat efter henrettelse af journalist

USA's præsident, Barack Obama, siger, hele USA sørger over tabet af amerikansk journalist.

USA har ikke tænkt sig at give efter for Islamisk Stats krav om at stoppe kampene mod bevægelsen i Irak.Det slår den amerikanske præsident Obama fast i en udtalelse fra Martha's Vineyard, hvor præsidenten holder sommerferie.Meldingen sker efter henrettelsen af den amerikanske krigsjournalist James Foley. Obama siger samtidig, at hele USA sørger over tabet af James Foley.- Ingen tro lærer folk at massakrerer uskyldige. Ingen retfærdig gud vil støtte, hvad IS gjorde i går, og hvad de gør hver eneste dag, siger præsidenten.- De har ingen menneskelige værdier, og deres ideologi er korrupt, siger Obama.Islamisk Stat bortfører kvinder og børn. Torterer og voldtager. Gør folk til slaver og slår dem ihjel. De går efter kristne og andre minoriteter og har som mål at begå folkemord, siger Obama.- De påstår, de er i krig med USA og Vesten, men faktum er, at de terroriserer deres egne naboer, fortsætter han.Henrettelsesvideo er ægtePå en video publiceret tirsdag aften med titlen 'En besked til Amerika' ser man James Foley med en maskeret mand, der halshugger ham.Foley sidder på knæ i en orange kjortel.Det er blevet fastslået fra officiel side, at den amerikanske journalist er henrettet af IS. Både FBI og USA's nationale sikkerhedsråd siger, at videoen er ægte.

- Hele verden er forfærdet over drabet på Foley.- Foleys liv står i skarp kontrast til hans morderes, siger Obama og sender sin medfølelse til de efterladte.Journalisten forsvandt for to år siden, da han blev kidnappet i november 2012 af uidentificerede, bevæbnede personer i den syriske by Binesh.På den omtalte video ser man også en anden bortført journalist, der menes at være amerikaneren Steven Sotloff.

- Den amerikanske statsborgers liv, Obama, afhænger af din næste beslutning, siger den maskerede mand på videoen.USA har flere gange for nylig angrebet Islamisk Stats positioner i Irak med bomber fra luften.Cameron: Det tyder på en brite står bagManden på videoen taler med tyk britisk accent, hvilket har fået Storbritanniens premierminister, David Cameron, til at sige, at der efter alt af dømme er tale om en britisk statsborger.

- Det er dybt chokerende, siger Cameron ifølge Reuters. Han udelukker, at Storbritannien vil sende landtropper tilbage til Irak for at bekæmpe Islamisk Stat.Se Obamas udtalelse efter henrettelsen af James Foley øverst i artiklen.

Facebook
Twitter