Obama: Vi må øge presset på Assad-regimet

Den syriske fredsproces står i stampe, og USA overvejer at lægge yderligere pres på præsident Bashar al-Assad.

USA's præsident Barack Obama har haft møde med Jordans kong Abdullah om situationen i Syrien. (Foto: Brendan Smialowski © Scanpix)

Den humanitære situation i det borgerkrigshærgede Syrien bliver værre dag for dag, og der er behov for at lægge yderligere pres på præsident Bashar al-Assads styre.

Sådan lyder meldingen fra den amerikanske præsident Barack Obama, der dog ikke kommer nærmere ind på, hvilke tiltag han overvejer.

- Vi kan benytte nogle tiltag, som kan øge presset på Assad-regimet, og vi vil fortsætte med at arbejde sammen med parterne frem mod en diplomatisk løsning, siger han.

Tvivler på forhandlinger

Den amerikanske præsident udtrykker tvivl om, hvorvidt fredsforhandlingerne om Syrien, der finder sted i den schweiziske by Geneve, overhovedet vil bære frugt.

Repræsentanter fra det syriske regime og den syriske opposition har under hele forhandlingsforløbet beskyldt modparten for ikke at være villig til at nærme sig et kompromis.

- Vi forventer ikke, at det her bliver løst på kort sigt, så der vil omgående ske tiltag, der kan hjælpe på den humanitære situation. Vi får brug for en politisk overgang i den her region, siger Barack Obama.

Anden runde af fredsforhandlingerne mellem Syriens regering og oprørerne ser dermed ud til at slutte, uden at parterne har nærmet sig hinanden. Hverken regimet eller oppositionen har imidlertid kategorisk afvist en tredje runde forhandlinger.

/ritzau/AFP