Obamas sikkerhedshold holder topmøde om terrortrussel

Et større terrorangreb kan være på vej inden længe, skriver amerikanske medier.

Amerikanske ministre og sikkerhedsrådgivere mødtes lørdag for at drøfte den potentielle terrortrussel fra Mellemøsten og Nordafrika.

Efterretninger om mulige terrorangreb har fået USA til at lukke 22 ambassader og konsulater midlertidigt, og USAs udenrigsministerium advarer amerikanske borgere mod at rejse i Mellemøsten og Nordafrika.

- Præsidenten har fået briefinger i løbet af den seneste uge om alle aspekter af den potentielle trussel, og om hvordan vi forbereder os, lyder det fra Det Hvide Hus i en udtalelse.

Lukket ambasassade over hele Mellemøsten

Ifølge The New York Times har USA opsnappet telefonopkald mellem ledende al-Qaeda-medlemmer, der taler om terrorplaner i regionen. Det er angiveligt grunden til, at det amerikanske udenrigsministerium har lukket ambassader i flere lande.

Både den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, og forsvarsminister Chuck Hagel deltog i lørdagens topmøde. Det samme gjorde cheferne for både CIA, FBI og NSA. Obama var ikke selv til stede, men blev senere briefet.

Ifølge CBS News er terrortruslen den mest konkrete og detaljerede siden 2006, hvor man forpurrede planerne om at sprænge britiske passagerfly på vej mod USA i luften.

Interpol udsender global sikkerhedsadvarsel

Det amerikanske medie skriver, at der er planer om et større terrorangreb, og at gerningsmændene allerede er klar til at udføre det. Men hvor og hvornår vides ikke.

Ambassadelukningerne kom kort før, at den internationale politiorganisation Interpol udsendte en global sikkerhedsadvarsel, hvor organisationen opfordrer til, at borgere øger deres agtpågivenhed efter en række fangeflugter i Irak, Libyen og Pakistan.

Det undersøges om fangeflugterne var forbundet på tværs af landene.

Også Storbritannien og Frankrig holder deres ambassader i Yemen lukket søndag og mandag. De danske ambassader i Mellemøsten holder stadig åbent.

/ritzau/Reuters