Observatorium: Kemisk angreb i Syrien dræber 58

Syriens regering og russiske jetfly formodes at stå bag et giftangreb på syrisk by.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at byen Khan Sheikhoun i det nordvestlige Syrien er ramt i et formodet kemisk angreb.

Mindst 58 skulle være dræbt ved kvælning og flere er såret af angrebet, som Syriens regering og russiske jetfly formodes at stå bag. Det skriver BBC, Ritzau og AFP.

Overvågningsgruppen, Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, citerer hospitalskilder for, at der blev anvendt gas ved angrebet, som blandt andet har kostet 11 børn livet.

- Ved angrebet på byen Khan Sheikhun i den centrale del af Idlib begyndte mange af ofrene at udvise tegn på kvælning eller faldt besvimede om. Det tyder på et gasangreb, siger overvågningsgruppen, der indsamler informationer om krigen fra netværk i hele landet.

Patienterne på hospitalerne besvimede, kastede op og havde fråde om munden, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Ifølge AFP skulle det hospital, hvor ofrene får hjælp, være blevet ramt af en raket, som har fået murbrokker til at løsne sig ned over lægerne.

Kontrolleret af oprørsgrupper

Byen Khan Sheikhoun, som ligger i provinsen Idlib, er overvejende kontrolleret af en alliance af oprørere - blandt andet islamister i Fateh al-Sham Fronten, som tidligere var tilknyttet al-Qaeda.

Syriens regering har gentagne gange nægtet, at man skulle have brugt kemiske våben.

Ingen fra Syriens regering har endnu kommenteret angrebet.

En undersøgelse fra oktober, som blandt andet FN stod bag, fastslog imidlertid, at regeringens styrker havde brugt klor som våben mindst tre gange fra 2014 til 2015. Undersøgelsen konkluderede også, at Islamisk Stat har brugt senneps- og kloringasser.