Øjenvidne: Der er dødstille på stranden her til morgen

Gårsdagens lastbilangreb på strandpromenaden i den sydfranske by var surrealistisk, fortæller dansker, der overværede det.

Der er stille i byen. Alt, alt for stille sådan en fredag morgen, siger Joakim Frøsig, der overværede angrebet. (Foto: © Eric Gaillard, Scanpix)

Normalt er der larm og liv på strandpromenaden i Nice.

Men her til morgen er der ”fuldstændig dødstille” i den sydfranske middelhavsby, fortæller Joakim Frøsig, der arbejder som journalist i DR.

- Der er stille i byen. Alt, alt for stille sådan en fredag morgen, siger DR-journalisten dagen efter, at en lastbil torpederede en større menneskemængde, der fejrede den franske nationaldag, Bastilledagen.

Indtil videre har 84 personer mistet livet, og 18 personer er alvorligt såret.

Joakim Frøsig er på ferie i Sydfrankrig, og han befandt sig sammen med sin familie på en balkon med udsigt ud over havnefronten, da angrebet skete.

- Vi havde set det fantastisk smukke fyrværkeri, og der var en god, festivalagtig stemning blandt de tusindvis af mennesker, der var på promenaden. Men så kom en lastbil pludselig kørende ind fra højre og begyndte at køre ind i folk. Folk flygtede i panik, og det hele var meget, meget surrealistisk, siger han og fortæller, at lastbilen først stoppede, efter at politiet havde skudt omkring 100 skud mod den.

Angrebet fandt sted på Promenades des Anglais – den berømte boulevard i Nice - omkring klokken 22.30. (Foto: © Morten Fogde Christensen, dr)

Joakim Frøsig og familien har ikke fået lov til at forlade bygningen siden angrebet. Han befinder sig nu på taget af bygningen, hvor han har frit udsyn til den tomme promenade og til den hvide lastbil.

- Hele området er spærret af, og teknikere er i gang med at undersøge den. Det er en slags ingenmandsland, vi befinder os i nu.