Øjenvidne: Det var en selvmordsbomber

Et israelsk øjenvidne siger, at det var en selvmordsbomber, der stod bag buseksplosionen i Bulgarien.

Her ses røg fra de busser, der blev udsat for eksplosioner ved lufthavnen i Burgas i Bulgarien. (Foto: AFP © AFP)

Ifølge et israelsk øjenvidne, var det en selvmordsbomber, der sprængte en bus i luften i Burgas Lufthavn i Bulgarien.

Øjenvidnet, en kvinde ved navn Aviva Malka, siger til den israelske hærs radio, at hun så personen udløse sin sprængladning ved bussens dørindgang.

- Vi sad i bussen, da vi inden for få sekunder hørte et stort brag. Vi løb, og det lykkedes os at flygte gennem et hul i bussen. Vi så lig og mange sårede personer, fortæller hun.

Ifølge bulgarsk radio står yderligere to busser i brand efter eksplosionen, og bulgarske regeringskilder oplyser, at der foreløbig er tre døde og over 20 er sårede.

Avis: Adskillige dræbte og sårede israelere

Bulgarsk politi er i gang med at efterforske sagen og kan endnu hverken sige noget om, hvorfor eksplosionen fandt sted eller hvilke nationaliteter dødsofrene har.

Bulgarske medier skriver, at dødstallet er steget fra tre til fem. Men ifølge den israelske avis Haaretz er der 7 dræbte og flere sårede israelere.

Lufthavnen er efter eksplosionen blevet lukket, og fly er blevet omdirigeret til lufthavnen i den bulgarske på Varna.

Danske turister i området

Der befinder sig omkring 1000 danskere i Burgas-området, men ifølge Star Tours' salgsdirektør, Stig Elling, var ingen af dem i nærheden, da eksplosionen fandt sted.

Burgas ligger ved Bulgariens sortehavskyst og er således mange turisters ankomststed, når de skal på ferie ved de populære strande.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter