Øjenvidne flygtede fra en bombe til en anden: 'Det var ren panik'

Blodigt angreb i Sri Lanka ramte både hoteller og kirker.

En Jesus-figur er plettet af blod, efter en bombe sprang i en kirke i byen Negombo i Sri Lanka. (Foto: STRINGER © Scanpix)

24-årige Bhanuka Harischandra var ved at komme for sent til et møde på det luksuriøse Shangri-La Hotel i Sri Lankas hovedstad, Colombo.

Men da bilen, der kørte ham til mødet, trillede ind til bagindgangen på hotellet, var noget helt galt. Det fortæller han til nyhedsbureauet AP.

- Det var ren panik. Der gik lang tid, før jeg rigtig forstod det, fortæller Harischandra, der er stifter af et marketingsfirma.

Ved hotellet så han efterdønningerne af en bombe. Der var blod og ambulancer over det hele. Mennesker forlod stedet - nogle af sig selv, andre blev slæbt langs jorden.

- Der var blod over det hele, siger Bhanuka Harischandra.

Bomben var en af de otte, der i dag har dræbt mindst 207 personer i Sri Lanka, heriblandt tre danskere.

Ødelæggelserne efter bomben er tydelige på Shangri-La Hotel i Sri Lankas hovedstad, Colombo. (Foto: M.A.PUSHPA KUMARA © Scanpix)

Han besluttede sig hurtigt for at søge ly på et andet hotel, Cinnamon Grand Hotel, hvor han regnede med at være i sikkerhed.

Men netop som han blev sat af ved hotellet, skete det hele en gang til. Han hørte en bombe eksplodere. Nu blev han selv evakueret. Hans før så hvide t-shirt var nu fuldtændig farvet af sod og aske fra bomben, men han slap fra de to eksplosioner uden skader.

Dagens voldsomme angreb er ifølge AP det blodigste i landet, siden borgerkrigen mellem regeringen og de Tamilske Tigre sluttede for ti år siden.

I morges dansk tid blev tre kirker og tre hoteller i Sri Lanka ramt af eksplosioner næsten samtidig.

Sri Lankas luftvåben har her til aften oplyst, at man derudover har uskadeliggjort en bombe et par kilometer fra landets internationale lufthavn, der ligger ved hovedstaden.

Sprængstofferne blev fundet i et plastikrør på en vej cirka to kilometer fra lufthavnen.

De tre luksushoteller ligger alle i Sri Lankas hovedstad, Colombo, mens to af kirkerne ligger tæt på Colombo og den sidste på Sri Lankas østkyst. Kirkerne var fyldte på grund af påsken.

Cirka tre timer senere ramte to nye eksplosioner i forstæder til Colombo. De to eksplosioner var mindre i omfang, og den sidste skete, da politiet forsøgte at arrestere en gruppe potentielle gerningsmænd.

En Jesus-figur med blodpletter skuer ud over ødelæggelserne ved et af målene fra dagens voldsomme angreb, St. Sebastian-kirken i Negombo. (Foto: Stringer . © Scanpix)

Billeder fra både hotellerne og kirkerne viser omfattende ødelæggelser. I en af kirkerne er taget faldet ned midt i kirken. I en anden er al inventar væltet rundt. Og på billeder fra både kirker og på hotellerne er der blod og lig på gulvene.

Mindst 207 personer har indtil videre mistet livet i angrebene. Mindst 400 personer er sårede.

Myndighederne har foretaget flere anholdelser i løbet af dagen. Ingen har endnu taget skylden for angrebet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk