Øjenvidne i Genova: 'Jeg var tre, måske fire meter fra afgrunden. Der var total panik. Folk steg bare ud af deres biler og løb'

Mindst 35 personer er døde, efter at en motorvejsbro kollapsede i Italien.

Nogle italienske bilister kan i dag prise sig lykkelige for, at de ikke nåede længere ud på Morandi-broen, der kollapsede i går. (Foto: LUCA ZENNARO © Scanpix)

Da et stort stykke af Morandi-broen i går styrtede sammen i den italienske by Genova, forsvandt en firesporet motorvej fra det ene øjeblik til det andet under de biler, der kørte på broen.

Faldet på mere end 40 meter betød, at flere af bilisterne mistede livet i den voldsomme ulykke.

Mere heldig var Antonio Rubino, der med bare få meter mere var endt i ruinerne 40 meter nede. Det fortæller han til The Telegraph:

- Jeg var den sidste bil bag dem, der døde.

- Foran mig kollapsede asfalten bare fuldstændig. Jeg er i live på grund af et mirakel. Heldigvis var der ikke nogen, der stødte ind i mig bagfra, ellers var jeg røget ned med de andre. Jeg var tre, måske fire meter fra afgrunden. Der var total panik. Folk steg bare ud af deres biler og løb, siger Rubino.

Ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa var det et stykke af broen og et brotårn, der tirsdag faldt ned fra 40 meters højde. Der er tale om et op mod 200 meter langt stykke af broen, som ligger knust.

Op mod 200 meter af broen forsvandt under de biler, der kørte på motorvejen. (© Scanpix)

Ulykken har kostet mindst 35 personer livet, herunder tre børn. Men redningsarbejdet er stadig i gang, og det kan derfor ikke udelukkes, at der findes flere døde eller hårdt kvæstede i ruinerne fra den kollapsede bro.

En af de overlevende i ulykken er den 33-årige tidligere målmand for det italienske Serie A-hold Cagliari, Davide Capello.

- Jeg kørte på broen, og pludselig så jeg vejen foran mig kollapse. Jeg røg ned med bilen, siger Capello ifølge BBC og fortsætter:

- Det lykkedes mig at komme ud af bilen. Jeg ved ikke, hvorfor min bil ikke blev knust. Det virkede som en scene fra en film, som jordens undergang.

Billeder af en grøn lastbil, der lykkedes med at bremse faretruende tæt på den kollapsede del af broen, har også vakt opsigt.

En grøn lastbil fra supermarkedskæden Basko nåede at bremse faretruende tæt på det sted, hvor broen forsvandt. (Foto: STEFANO RELLANDINI © Scanpix)

Der er ikke sat navn på, hvem chaufføren af lastbilen var. Men han er i chok, fortæller supermarkedskæde-direktør Giovanni D’Alessandro til The Telegraph.

- Han er okay, men han er i chok. Vores vogne kører på det stykke af motorvejen hver dag. Der er som regel tung trafik, og som regel kan man ikke køre så hurtigt. Det er nok derfor, han havde tid til at bremse, lyder det.

Årsagen til ulykken kendes endnu ikke. Broen er mere end 50 år gammel, og flere har peget på, at der kan være andre broer i Italien fra den periode, som nu skal have et grundigt tjek for at undgå lignende ulykker.

Facebook
Twitter