Øjenvidner: Islamisk Stat træner i stjålne kampfly

Islamisk Stat er angiveligt kommet på vingerne. Observatorium rapporterer, at stjålne fly er på himlen i Aleppo-provinsen i Syrien.

Krigere fra den brutale terrorbevægelse Islamisk Stat er nu kommet på vingerne i Syrien, fortæller øjenvidner ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder. Her ses bevæbnede IS-tropper i en propaganda-video fra gruppen. (© Scanpix)

Islamisk Stat truer nu ikke kun på landjorden i Irak og Syrien.

Tidligere piloter fra den irakiske hær er øjensynligt gået i gang med at træne medlemmer fra terrorbevægelsen i at flyve jagerfly i den nordlige Aleppo-provins.

Det oplyser organisationen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder til nyhedsbureauet Reuters.

- De har undervisere, irakiske officerer, der var piloter for tidligere irakiske præsident. Saddam Hussein, siger Rami Adbulrahman fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder til Reuters.

- Folk så flyvningerne. De gik op mange gange fra lufthavnen. De flyver i luftrummet uden for lufthavnen og kommer tilbage, siger han.

Træningen foregår angiveligt i tre jagerfly, som er stjålet fra det syriske regime. Det er uvist, hvor flyene stammer fra, men flyvningen foregår ifølge øjenvidner fra den syriske militærluftbase al-Jarrah, som ligger øst for Aleppo.

Uvist om flyene bærer våben

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder overvåger situationen i Syrien fra London via kilder inde i det kriseramte land.

Det er angiveligt første gang, at terrorbevægelsen flytter sine styrker fra landjorden til luftrummet. Det er endnu uvist, om om de tre fly er udstyret med våben, eller om de kan flyve længere distancer.

Området øst for Aleppo er et af de vigtigste områder for Islamisk Stat i Syrien.