Økonomisk krisefond skal hjælpe Brasilien før OL

Kriseramt Rio de Janeiro får økonomisk støtte til metrobyggeri og sikkerhedspersonale før de olympiske lege.

Forberedelserne til OL i Brasilien er allerede blevet forstyrret af politisk uro, som har ført til suspenderingen af præsident Dilma Rousseff. (Foto: EVARISTO SA © Scanpix)

Brasiliens regering planlægger at overføre 2,9 milliarder real (omkring 5,6 milliarder kroner) fra en særlig krisefond til delstaten Rio de Janeiro til finansiering af infrastruktur og sikkerhed under OL, siger en regeringsembedsmand til Reuters.

Det sker, efter at guvernøren i Rio har erklæret delstaten i økonomisk undtagelsestilstand efter et fald i indtægter som følge af recession og faldende oliepriser forud for OL, der indledes 5. august.

Krisefonden skal anvendes til at betale sikkerhedspersonel og til afslutningen af et stærkt forsinket metrobyggeri ud til OL-anlæggene, siger regeringskilden, som ønsker at være anonym.

Rios finansielle krise truer med at skabe forstyrrelser i den offentlige trafik under OL, hvor omkring 500.000 udenlandske besøgende ventes til storbyen.

Forberedelserne til OL i Brasilien er allerede blevet forstyrret af politisk uro, som har ført til suspenderingen af præsident Dilma Rousseff, og af frygten for spredning af det myggebårne zikavirus, som er blevet sat i forbindelse med hjernedeformiteter hos babyer.

Brasiliens midlertidige præsident, Michel Temer, ventes at give officiel meddelelse om kriseindgrebene ved et møde med flere delstatsguvernører, som har bedt om gældssanering.

/ritzau/Reuters

FacebookTwitter