Øl gør knoglerne stærke

Drik en øl og hold dine knogler stærke. Ny britisk forskning fremhæver ætanol i blandt andet øl som et nyt våben mod knogleskørhed.

Øl styrker knoglerne, siger britiske forskere (Foto: Scanpix © Claus Bjørn Larsen)

Drik en øl og hold dine knogler stærke. Ny forskning fra Storbritannien hører til i den mere troværdige ende af skalaen og viser, at øl er godt mod knogleskørhed.

- Det er en meget interessant opdagelse. Alle ved, at calcium hæmmer knogleskørhed. Men vi har fundet ud af, at ætanol i øl har den samme, hvis ikke bedre, effekt, siger professor Jonathan Powell, King's College & St. Thomas' Hospital i London, til Daily Mail.

Alkohol er ny opdagelse

Ætanol kaldes i daglig tale for alkohol. Tidligere har danske læger bevist at silicium hjælper mod knogleskørhed, men opdagelsen omkring ætanol er ny.

- Jeg har aldrig tidligere hørt, at ætanol er gavnligt mod knogleskørhed. Men det skulle da ikke undre mig, om der er en sammenhæng, siger professor Leif Mosekilde, overlæge dr. med ved Årshus sygehus. Han understreger at de britiske forskere plejer at lave troværdig forskning, men Leif Mosekilde vil alligevel geren vente med endelige udmeldinger, til han har læst rapporten selv.

I Danmark lider 400.000 personer af knogleskørhed, også kaldet osteoporose.