Østrig godkender Lissabon-traktat

Det østrigske parlament godkender EU's Lissabon-traktat, der skal forenkle beslutningsprocessen i EU.

Her stemmer Parlamentet i Wien om Lissabon-traktaten. Den blev vedtaget med et overvældende flertal. (Foto: HERBERT NEUBAUER © Scanpix)

Efter næsten otte timers livlig diskussion ratificerede det østrigske parlament EU's Lissabon-traktat. Traktaten skal overtid gøre beslutningsprocessen i EU's alle institutioner lettere og mere smidig.

Et stort flertal på 151 medlemmer i Parlamentet i Wien stemte for, mens 28 var imod. De store partier som Socialdemokraterne og de Konservative plus partiet De Grønne stemte for, mens to yderliggående højreorienterede partiet stemte imod med den begrundelse, at Østrig opgiver en del af sin selvbestemmelse ved at overlade mere magt til EU.

Forsøgte at få folkeafstemning

Modstandere af traktaten afleverede før afstemning 100.000 underskrifter, som krævede, at traktaten skal sendes til folkeafstemning, før den godkendes.

Østrig er det ottende land, der ratificerer Lissabon-traktaten, som erstatter EU's forslag til forfatningstraktat, som Frankrig og Holland afviste ved folkeafstemninger i 2005.

Lissabon-traktaten skal ratificeres af alle 27 EU-lande, før den kan træde i kraft i 2009.