Østrig og Tyskland åbner grænsen for flygtninge i Ungarn

Tusindvis af flygtninge kan nu fortsætte mod deres foretrukne destination i Europa.

Flygtninge på Keleti Station i Budapest på vej ind i en af de busser, som nu kører til Østrig. REUTERS/Leonhard Foeger (Foto: Leonhard Foeger © Scanpix)

Tyskland og Østrig vil nu lade flygtninge, som Ungarn har fragtet til den østrigske grænse, komme ind på deres territorium, oplyser Østrigs kansler, Werner Faymann, på Facebook.

- På grund af den kritiske situation ved den ungarske grænse er Østrig og Tyskland blevet enige om i dette tilfælde at lade flygtningene fortsætte deres rejse til deres lande, skriver Faymann.

Den østrigske kansler har fredag haft en samtale med Ungarns premierminister, Victor Orban, om den tilspidsede situation.

Og her gav Østrigs regeringschef Ungarn klar besked om, at regeringerne i både Wien og Berlin nu også forventer handling fra regeringen i Budapest.

Østrig: Ungarn skal leve op til sit ansvar - Til gengæld forventer vi, at Ungarn lever op til sine europæiske forpligtelser, herunder sine forpligtelser i forhold til Dublin-forordningen, skriver Werner Faymann i sit Facebook-opslag.

Dublin-forordningen er den aftale, som siger, at flygtninges asylsager skal behandles i det første EU-land, de kommer til.

Ungarn har sendt busser ud Den ungarske regering har på det seneste sendt busser ud for at opsamle migranter og flygtninge, som er på vandring gennem landet, og de har fået et tilbud om at blive kørt til den østrigske grænse.

- Busserne vil inden for få timer blive sendt ud for at samle tusindvis af migranter op på den største banegård i Budapest samt 1200 personer, der går langs den vigtigste motorvej mod vest i retning af Østrig, sagde Orbans stabschef, Janos Lazar, sent fredag aften i den ungarske hovedstad.

- Dette betyder ikke automatisk, at de uden videre kan forlade landet. Vi venter på den østrigske regerings reaktion, sagde han.

Den har de nu fået, og det betyder, at de kan fortsætte deres færd gennem Europa.

/ritzau/