Østrig vil udvise 50.000 asylansøgere

Inden for de næste tre år vil Østrig sende 50.000 afviste asylansøgere ud af landet igen.

I 2015 kom 90.000 asylansøgere til Østrig blandt andet ved at krydse grænsen fra Slovenien til Østrig som her på billedet. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Scanpix)

Østrig er på vej med en række skærpelser af sin lovgivning på asylområdet. Det indebærer blandt andet, at Østrig inden 2019 vil udvise 50.000 afviste asylansøgere.

Det fremgår af en plan, som regeringen i Wien, har udarbejdet, og som østrigske medier refererer.

Planen er kommet offentligt frem samtidig med, at mange andre europæiske regeringer fremlægger planer og initiativer for, hvordan de kan reducere antallet af asylansøgere.

Forleden meddelte den svenske regering, at man forventer at udvise op til 80.000 afviste asylansøgere.

Wien-regeringen annoncerede tidligere i januar, at den i år vil begrænse antallet af asylansøgere i landet til 37.000. I 2015 kom der 90.000 asylansøgere til Østrig.

- Vi er allerede blandt de lande, der gennemfører flest udvisninger, siger Østrigs indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, til det østrigske nyhedsbureau APA.

- Men vi vil øge tempoet og ændre antallet i opadgående retning, tilføjer hun.

Den østrigske plan omfatter blandt andet økonomiske initiativer, der skal få udvisningerne til at glide lettere ned.

I øjeblikket får afviste asylansøgere 370 euro med på rejsen. Det beløb skal øges til 500 euro, hvis de accepterer at rejse hurtigt.

Desuden vil regeringen udvide antallet af lande, som Østrig regner for sikre, sådan at statsborgere fra disse lande ikke kan regne med umiddelbart at få asyl.

På denne liste ventes lande som Marokko, Algeriet, Tunesien, Ghana, Georgien og Mongoliet tilføjet.

/ritzau/dpa