Østrigs højre i chok: Haider var biseksuel

Den østrigske højrefløj er i oprør efter afsløringen af, at den nye mandlige leder af partiet Bündnis Zukunft Österreich havde et forhold til den tidligere leder, afdøde Jörg Haider.

Stefan Petzner (th) var Jörg Haiders assistent, inden han overtog posten som partileder. (Foto: © MARKUS LEODOLTER, Scanpix)

Det yderste højre i østrigsk politik er i chok, efter den nuværende leder af højrefløjspartiet Bündnis Zukunft Österreich i realiteten har afsløret, at han havde et homoseksuelt forhold til den tidligere leder, nu afdøde Jörg Haider.

Afsløringen kommer fra partilederen, Stefan Petzner, selv. I et radiointerview fortalte en meget følelsesmæssigt påvirket Petzner om sit "specielle forhold" til Haider, som han kaldte "manden i mit liv", skriver The Independent.

Jörg Haider, som døde i en trafikulykke tidligere på måneden, var den østrigske højrefløjs ikon. Mange tilhængere har fastholdt billedet af Haider som en traditionel familiefar, selv om der har forlydener om det modsatte.

I de seneste dage har de østrigske medier bragt billeder af Jörg Haider på en bøssebar, kort før han døde. Øjenvidner har samtidig fortalt, at Haider og Stefan Petzner mødtes på baren og havde et skænderi, inden Haider kørte i døden.

Det er usikkert, om 27-årige Stefan Petzner kan fortsætte på posten som leder af Bündnis Zukunft Österreich efter radiointerviewet. Partiet oplevede stor fremgang ved valget for nylig.