Østrigsk politi: Dansk snowboarder i nød reddet ned fra bjerg

Stor redningsaktion sat i værk, da dansker slog alarm i lavinetruet område.

Østrig er for tiden ramt af massivt snevejr, som har lukket flere veje og skiområder af frygt for laviner. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Scanpix)

Den østrigske bjergredningstjeneste har reddet en 39-årig dansk mand på snowboard ned fra et bjerg nær skisportsstedet Westendorf.

Det oplyser lokalpolitiet i Tyrol i en pressemeddelelse.

Redningsaktionen fandt sted mandag aften og varede i flere timer, da man i første omgang ikke havde held med at finde danskeren i det svært fremkommelige terræn.

Ifølge politiet var det danskeren selv, der kort før klokken 17.00 ringede fra sin mobiltelefon og slog alarm, men redningsaktionen varede helt indtil efter midnat.

Undervejs var den nødstedte snowboarder i kontakt med bjergredderne og kunne derfor nogenlunde fortælle, hvor han befandt sig. Det hjalp redningsfolkene med at indsnævre søgeområdet.

Fundet nedkølet

20 personer fra redningstjenesten og en politimand forsøgte på flere måder at komme frem til manden i det ekstremt stejle område, hvor de ifølge politiet selv satte deres eget liv på spil.

Først lidt over klokken 22.00 fandt tre bjergreddere snowboarderen i nedkølet omend uskadt tilstand.

Efter at have måttet bevæge sig 100 meter længere op i terrænet iført snesko nåede redningsmandskabet og danskeren frem til redningskøretøjer, der kunne fragte ham ned i dalen, hvorefter han blev kørt til sit overnatningssted.

Skiområdet, der ligger i Kitzbühel-alperne i Tyrol, er i øjeblikket et af de steder, hvor der er stor fare for laviner i Østrig på grund af de massive snebyger de seneste dage. Myndighederne har udsendt et lavinevarsel på kategori 4, der er det næsthøjeste niveau.

Skilærer død i meterhøj sne

I alperegionerne Ybbstaler i Niederösterreich og i Steirmark har man sågar hævet lavinevarslet til det højeste niveau, kategori 5, og mere sne er på vej til de østrigske alper, hvilket gør situationen endnu mere vanskelig.

VIDEO Snemasserne øger frygten for laviner i Østrig. Her i Hochfügen en times kørsel fra Westendorf hvor den danske snowboarder kom i nød.

Snemasserne på helt op til over fem meter får redningsfolk til at arbejde på højtryk for at redde skiløbere og snowboardere, der strander på pisterne, og særligt offpisting bliver frarådet på grund af den store risiko for laviner.

Flere skiområder har valgt helt at lukke pisterne af sikkerhedshensyn.

Mindst syv personer har siden weekenden mistet livet i sneen i Østrig. Så sent som i går omkom en 62-årig skilærer ifølge det østrigske medie orf.at i Steiermark, da han mistede sin ene ski og styrtede ud over en skråning og landede i meterhøj sne.

Og i forgårs fandt bjergbestigere to døde vandrere nær området Abtenau i Dachstein-West regionen. De havde været savnet siden i lørdags og var blevet fanget i en lavine.

(© (C) DR Nyheder)
(© (C) DR Nyheder)
Facebook
Twitter